torsdag 28. februar 2008

Millenier, et amerikansk "fenomen"

Hei og god dag.

Etter å ha lest denne artikkelen, ble jeg mildt sagt litt opprørt over hvor feil det går an å ta, men vi er jo bare mennesker eller hva? Ja, vi er ganske opptatt av oss selv og ipodene våre, men vi er jo opptatt av så mye mer også(tro meg, musikk blir ganske så kjedlig i lengden). Det er jo en selvfølge at ipoden, pc-en og alle de ”duppedittene” har blitt viktige for oss, vi må jo tilpasse oss samfunnet de såkalte babyboomerne har skapt. Det hadde tatt seg godt ut om vi hadde klart oss med pinner og gråstein enda.

Så å si alle foreldre synes at barna deres og dagens ungdom er alt for materialistiske, og kommer med usaklige kommenterer, som f. eks ”da vi var unge hadde vi ikke den slags teknologi, men vi klarte oss helt fint”. De klager og kjefter på oss fordi vi sitter foran firkanten noen timer. I bunn og grunn har de seg selv å takke for at vi sitter for mye på ræva og glaner på pc-en eller den 42-tomers store flat tv-en med hele 32 kanaler, det var jo deres generasjon som skapte det og gjorde dagens samfunn så å si avhengig av det. Det er som å gi godteri til en fem åring og etterpå kjefte samvittigheten ut av han fordi han har fått hull i tennene.

Du kan ikke være streng når du snakker med dem. Du må ikke gi uttrykk for at du er skuffet over dem, og i alle fall ikke be dem om å leve og ånde for selskapet de er ansatt i. Fordi de lever og ånder for seg selv, og det opptar mye av tiden deres, sier Salzman” Sitat dagbladet. Skulle tro dette kom rett i fra barneoppdragelses boken ”hvordan være en god forelder”, men etter min store skuffelse er det dessverre ikke det. Dette er hva den amerikanske ”eksperten” Marian Salzman sier om millennials i programmet 60 Minutes. Vi millenier er ikke psykisk hemmede, vi er helt normale mennesker som er født i perioden 1980 til 1995.

I denne artikkelen før man inntrykk av at vi millenier er vant til å få det vi vil, materialistiske og lavere arbeidsmoral. Noe som er helt feil, vi er helt vanlige mennesker som har tilpasset oss det moderne samfunn, noe babyboomerne helt klart ikke har gjort eller har tenkt til å gjøre. Et godt eksempel på det er å sette en 50 åring på en pc ”hva i hel…e er virus??????”. 


Etter min oppfatning er millennials/millenier et amerikansk ”fenomen” eller enda et iherdig forsøk på å få ut penger av godtroende kunder/bedrifter. De såkalte millennials konsulentene gjør store penger på å gi råd til bedriftene som ansetter den nye arbeidsstokken, det skal sies at dette bare er i verdens mest tullete land, der det går ann å tjene penger på absolutt ALT, USA.

1 kommentar:

Fredrik G sa...

Dette var et bra inlegg og jeg likte eksemplene dine.